Åsktracker (Blitzortung)

BO-RXFör två år sen hittade jag siten Blitzortung som är en community för att att registrera och lokalisera blixtar. Det finns tusentals intresserade runt om i världen men Jag tyckte det var dåligt med trackers på svenska sidan av Bottenviken så Jag beställde en mottagare. Det var då >1500 före mig i kön, men i går kom den. Den levereras i halvfabrikat, men det tog bara 15 minuter att färdigställa och koppla upp den på nätet. Lite pyssligare blir det att fixa  till de antenner som behövs, men det skall väl hinnas med innan sommaren. Systemet bygger på TOA  (Time of Arrival). Alla trackers är synkade med GPS-klocka, mätresultatet skickas upp till en server som sammanställer all data och presenterar det live med någon sekunds fördröjning. Titta gärna här på Blitzortung sidan, där finns livekartor och beskrivningar av projektet. Micke sj2w köpte en också så det kommer upp en i Burträsk också.

Micke/sm2oan