Echolink noden SK2AZ/R flyttad till Kalix

EcholinkFör att komma runt problemet med dålig bandbredd till Älvsbyn och underlätta underhållet så har vi satt igång en ny Echolink node här i Kalix. Noden är direkt ansluten till Kalix-linjens centralutrustning och är därför inte knuten till nån speciell repeater,  Internetanslutning sker via AMPRnet (100MBit/s). Man kan komma ut på echolink från alla repeatrar och den som ropar in från nätet hörs på alla repeatrar. I dagsläget används denna koppling mest av dem som vill lyssna på och logga in på Bulletinen på Söndagskvällarna. Ett flertal inloggare från söder och även några utlandssvenskar brukar förekomma. Vi har åtminstone tillsvidare behållit signalen SK2AZ/R för att inte förvirra dessa bulletinlyssnare. Hårdvaran består av en Raspberry Pi 3 och ett USB ljudkort. Jag gjorde en liten anpassning för att ansluta SQ och PTT till Pien , ljudet ansluts via USB ljudkortet som Urban SM5OXV skänkt. Peter SA2BLV har fixat till mjukvaran. Hoppas det skall funka nu utan hack och störningar.

73 de Micke

DSC_0592b