Hotspot eller hemma repeater för DMR/D-Star etc..

 

En Hotspot fungerar nästan som en repeater, dvs den är en gateway mot internet. Hotspoten har väldig låg uteffekt ca 10 mW och går endast i simplex. Men som ensam användare märker man egentligen ingen skillnad mot att köra via repeater. Den behöver bara tillgång till Internet via kabel eller Wifi för att fungera. Man får mer flexibilitet med en hotspot eftersom man helt själv kan välja vilka Talgrupper man vill lyssna på. Den går på valfri 70cm frekvens så man kan använda samma MD-380 som man använder när man kör repeater. Jag köpte en ZumSPot Radio (USD 90), det lilla vita kretskortet som monteras på en Raspberry Pi3. Det hela blir lika stort som ett cigarettpaket. Det är väldigt enkelt att komma igång om man hämtar hem Pi-star imagen till SD-kortet.

73 de Micke