Kategoriarkiv: APRS

Bra APRS täckning

aprs-sm6-sm2Vi har firat ”påsklovet” i SM6, För första gången hade vi en radio med APRS stöd i bilen. På kartan kan man se att söderut är täckningen bra, I SM3 och SM2 finns väl lite övrigt att önska. På kartan kan man se att vi gjorde lite avstickare för att lasta släpet med antenn mtrl för kommande projekt.

/micke

IMG_3630

Raggdynan igen

Laila och jag promenerade upp idag i det fina vädret med matsäck och allt. Jag hade med mig lite reparerad utrustning och APRS-Radion som jag kopplade in där uppe. Denna gång hade jag också med mig VNAn så jag kunde mäta på Repeaterantennen, det såg inte så roligt ut. Reservantennen såg i alla fall bra ut APRSen är inkopplad på den dåliga antennen så nån riktigt fingervisning om räckvidden får vi nog inte ännu. Titta gärna på kartan här.

/micke

APRS

APRS_1

Vi är nu QRV på APRS, SM2OUY Börje långtidslånar en APRS burk till klubben och Jag letade fram en McMicro som jag programmerade om för ändamålet (144.800). Utan att egentligen ha koll på vad APRS är har Jag satt grejerna i provdrift på Nystaden. Burken ansluten till Internet via AMPRnet och fungerar som en gateway mellan radio och Internet. Bl.a. kan man använda systemet för positionering. Vi behöver lära oss mer om APRS, det är populärt söderut och i många andra länder. Här kan man se Kalixområdet, zooma ut så ser du resten av världen.