Logperiodaren på plats

lannaboEfter en hel del slit så är Lannabo antennen på plats nu i toppen på 18m masten. Gamla antenner skulle ned först, rotorställningen med topprör monterades sedan. Tyvärr var bilen med korg lite för kort så jag fick klättra och göra jobbet stående i masten. Mycket hjälp dock att inte behöva klättra upp flera gånger. Eftersom det blåste kraftigt och vi var tvungna att lämna tillbaka korgbilen i Luleå för 16 så bestämde vi oss för att ta en höglyftare för att få upp antennen. Han kunde komma 18.30. Då började det precis regna dessutom, men det gick bra ändå, lite hala muttrar och brickor bara. Nu återstår att koppla in rotorn och få fram koax till shacket. Kul att så många ställde upp. Från bilderna identifierade jag SM2PYN/Bosse, SM2OUY/Börje, SM2EJE/Sigvard, SM2GCQ/Bert, SM2S/Kari. Yngve SM2YIP stod för förplägnad och skötte kameran.

micke/sm2oan

Yngves/SM2YIP:s bilder nedan

Sigvards/SM2EJE:s bilder nedan