Mer arbete på SF2SF bl.a. lagning av Longwireantennen


Long Wire_1
I Lördags blev det en ny tur till Siknäsfortet. Vi reparerade Longwireantennen och fixade till anslutningarna ner i berget så nu finns både Hängmattan och Longwireantenn åtkomliga nere i ledningscentralen inför kommande aktivitet till våren. Förutom att Longwireantennen var av så hade den även drabbats av Åsknedslag. Vi drog också ned nätverkskabel till Ledningscentralen för att få stabil Internetanslutning där nere. Då inte Antennerna används lokalt så är Hängmattan kopplad till en publikt åtkomlig kiwi SDR mottagare kiwisdr.sk2hg.se:8073. Prova gärna att lyssna, den går riktigt bra. Man imponeras över att koaxialkontakter monterade utomhus för 60 år sen ser helt nya ut, bra kvalitet och bra skyddade. Bifogar bilder samt SWR mätningar på Hängmattan. Deltog i Lördagens aktiviteter gjorde SM2OUY-Börje, SM2Z Anders, SM2GCQ-Bert, SM2CLY-Erik, SM2CEW-Peter samt undertecknad SM2OAN-Micke.

Foto:Bert, Peter och Micke