Intermittent hög SWR på R5ans antenn

Felet verkar vara av intermittent natur eller möjligen väderberoende, det verkar ha funkat bra nu en vecka. Sändaren stängde av efter några sekunder pga hög SWR så repeatern gick inte att använda. Vet inte om vi ids byta antenn i år ? Kanske man kunde byta till APRS antennen under vintern, vi får se om det går att åka upp dit. Kör på RU5, R2 eller R3 om problemet kommer tillbaka.

/micke

 

FRO Luleå nu ansluten till AMPRnet

FRO-lokalen i Luleå är nu ansluten till AMPRnet. Bert SM2GCQ tillsammans med SM2CLY Erik och SM2NBD Per har har gjort en rejäl insats för att få ihop det. De har bl.a. satt upp en Länk på 50 m höjd i Repeatermasten samt satt upp en mindre mast vid FRO-Lokalen. Det första länkhoppet från LTU gjordes för nått år sen. Mer bilder kommer.

/mickeFRO-1b

Glöm 1750 Hz knappen

DSC_0203bNu_kan du glömma var 1750Hz knappen satt, alla repeatrarna i Kalix linjen har nu subtone squelch (CTCSS) så det är bara att trycka till på PTT en sekund så går alla repeatrarna igång. Du måste  ha programmerat radion att sända 107.2 Hz subtone för att komma in på repeatrarna.

73 de micke

Klubbafton 25 oktober

Nya Lannabo logperiodaren ihopmonterad, det lilla som nu behövde monteras, tom elementen kommer färdigmonterade från fabrik. Fästet för rotorn med topplagret är tillverkat. Vi får se om vi hinner få upp antennen innan vintern.

Pensionerad mast

k7-mast-2k7-mast-3Min första mast är nu pensionerad, den har stått oanvänd på Korpralsvägen i 30 år så vitfärgen börjar flagna lite.  Masten är 20m och nu delad i tre bitar på ett sånt sätt så att man utan att vara licenssvetsare kan sätta ihop den igen.  Nu finns chansen om nån vill överta den innan jag kör den till Seskarö. 

73 de micke/sm2oan

Nya grejer på väg

318-9-rauLogperiod-3

Nu är Lannabo logperiodaren samt den nya Alfaspid rotorn på väg. Nu skall vi bara svetsa en slags ställning som vi kan hänga upp på mastsidan där rotor och lagring sitter.

/micke

RU5 uppdaterad

Efter strömavbrottet idag så gick en router på Vattentornet inte igång, så i samma veva som vi bytte den så uppdaterade jag RU5. RU5:an har nu samma status som R2-Luleå, R3-Seskarö, och RF95-Kalix. Dvs dessa kräver subtone 107.2 Hz och sänder subtone 107.2 Hz. Man SKALL INTE använda nån 1750 Hz ton alls, man trycker till 1 sek på PTTn så går alla repeatrar upp automatiskt. Planen är att uppdatera R5-Kalix också den närmaste tiden.
Jag har gjort i ordning repeatrar till R0-Piteå och R1-Boden också. R0:an har piteåkillarna satt upp, den är i drift och väntar bara på att kopplas ihop med de andra. I Boden har man påbörjat installation.

73 de micke