Välkommen till Distrikt-2 möte i Skellefteå

ssaNiklas skriver: Härmed inbjuds medlemmar i distrikt 2 till distriktsmöte. Mötet hålls i år i Skellefteå med SK2AU (Skellefteå Radioamatörer) som värd.
Tid: 8 April kl 11.00.
Plats: Kanalskolans matsal, Bäckgatan 2 i Skellefteå.
Mer info på www.sk2au.org
Frågor: kontakta DL-2 Niklas Lind/SM2UVU tel 070-3246650 mail: niklas.lind(at)fallforsan.se

Väl mött : DL-2 SM2UVU / Nikke.

SK2HG Årsmöte 2017 avklarat

Den formella delen av årsmötet klubbades snabbt igenom med Yngve SM2YIP som erfaren ordförande.  I princip blev det omval på alla poster, så vi kunde snabbt övergå till frosseri i semlor, samtidigt som vi surrade radio och med ett halvt öga såg Luleå besegra Rögle.  Vi tackar de 15-talet medlemmar som deltog.

Styrelsen genom SM2OAN/micke

Dags för SK2HG Årsmöte 2017 den 28/2

semla

Traditionsenligt hålls Årsmötet på Fettisdagen den 28/2 kl 18.00 i klubblokalen på Rolfsbacken. Klubben bjuder i vanlig ordning på Semlor. Har du inte betalat in medlemsavgiften (150 kr) så gör gärna det till PG 43 23 30-9.

Välkommna

/styrelsen

R0 i Piteå nu ansluten till Repeatersystemet

PiteX
AMPRnet är nu framkopplat till Valsberget där R0 är placerad. Bosse SM2JQV  och Andreas SM2XFL tog en skotertur upp på berget och gjorde inställningar av IP-adresser mm. R0an har samma logik som övriga repeatrar i systemet vilket innebär att den har krav på subtone 107.2 Hz. Endast PTT krävs för att starta alla repeatrar på en gång. Det går att köra lokalt över R0 om man håller in DTMF 0 innan man trycker på PTT. Hoppas på fler bilder från Piteå.

sm2oan/micke

Intermittent hög SWR på R5ans antenn

Felet verkar vara av intermittent natur eller möjligen väderberoende, det verkar ha funkat bra nu en vecka. Sändaren stängde av efter några sekunder pga hög SWR så repeatern gick inte att använda. Vet inte om vi ids byta antenn i år ? Kanske man kunde byta till APRS antennen under vintern, vi får se om det går att åka upp dit. Kör på RU5, R2 eller R3 om problemet kommer tillbaka.

/micke

FRO Luleå nu ansluten till AMPRnet

FRO-lokalen i Luleå är nu ansluten till AMPRnet. Bert SM2GCQ tillsammans med SM2CLY Erik och SM2NBD Per har har gjort en rejäl insats för att få ihop det. De har bl.a. satt upp en Länk på 50 m höjd i Repeatermasten samt satt upp en mindre mast vid FRO-Lokalen. Det första länkhoppet från LTU gjordes för nått år sen. Mer bilder kommer.

/mickeFRO-1b

Glöm 1750 Hz knappen

DSC_0203bNu_kan du glömma var 1750Hz knappen satt, alla repeatrarna i Kalix linjen har nu subtone squelch (CTCSS) så det är bara att trycka till på PTT en sekund så går alla repeatrarna igång. Du måste  ha programmerat radion att sända 107.2 Hz subtone för att komma in på repeatrarna.

73 de micke

Klubbafton 25 oktober

Nya Lannabo logperiodaren ihopmonterad, det lilla som nu behövde monteras, tom elementen kommer färdigmonterade från fabrik. Fästet för rotorn med topplagret är tillverkat. Vi får se om vi hinner få upp antennen innan vintern.

Pensionerad mast

k7-mast-2k7-mast-3Min första mast är nu pensionerad, den har stått oanvänd på Korpralsvägen i 30 år så vitfärgen börjar flagna lite.  Masten är 20m och nu delad i tre bitar på ett sånt sätt så att man utan att vara licenssvetsare kan sätta ihop den igen.  Nu finns chansen om nån vill överta den innan jag kör den till Seskarö.

73 de micke/sm2oan