Lite mastarbete i Tisdags

Anders och jag gjorde några timmars mastarbete i Tisdags, Vi bytte till en ny antennkabel för logperiodaren och i samma veva rensade vi bort alla gamla kablar som suttit oanvända där i många år. Tänkte oxo dra kabel ändå fram till schacket men jag hade missbedömd höjden till bärlinan så jag hade tagit med för kort stege. Om vädret tillåter så gör vi väl färdigt kommande Tisdag. sm2oan/micke

Junimötet

Lite bilder från Junimötet, undertecknad hade inte möjlighet att närvara, Ha en trevlig sommar

73 de micke/sm2oan

Foto: sm2yip/Yngve

Grattis Sigvard

ejeVi har idag den äran att gratulera Sigvard SM2EJE som idag har uppnått den aktningsvärda åldern av 80 år. Ett fyrfaldigt leve ”Hurra, Hurra, Hurra, Hurra”

Lite arbete utfört i kväll

IMG_20190514_194041bAnders och jag gjorde ett par timmar på klubben i kväll. Vi rensade ut de gamla bokhyllorna och satte upp konsoler och ett par hyllplan så nu går det att få upp field-day kartongerna från golvet. Vi skall köpa några hyllplan till  och sen gå igenom och slänga skrotet som står under skrivbordet. Sedan skall det var möjligt att skura golvet också, första gången på 10 år kanske.

/micke

Städning är rubriken för Aprilmötet

IMG_6298Det blev minst 6 flyttkartonger med gamla radiotidningar. Nu finns det plats på hyllorna igen. Nästa gång tar vi oss an andra sidan och rensar bort allt skrot som står där. Sen behöver vi få upp en rejäl hylla under taket för det vi verkligen behöver ha kvar.

73 de micke

Foto:SM2YIP

SK2HG representerade på SSA-Årsmöte

SSA:s Årsmöte hölls i helgen i Lindesberg. Den Lokala klubben hade ordnat det hela bra i ortens Gymnasieskola, årsmötesbanketten hölls på Stadshotellet.  På det formella årsmötet deltog ca 65 SSA-medlemmar. SK2HG representerades av Bosse SM2PYN och undertecknad Micke SM2OAN. I övrigt var det nog endast Olle SM2DCU från 2.a distriktet. SM5BVV Morgan valdes till mötesordförande då den genom åren nästan självskrivne mötesordföranden Calle-BF tyvärr hastigt blivit SK under året. Inga kontroversiella punkter avhandlades i år och mötet kunde genomföras i god ordning. Morgan kunde som Calle alltid gjorde avsluta med en liten anekdot.

Jag fick ett antal frågor om ev. Seskarö field day 2019, så det vore väl bra om vi kunde bestämma oss på kommande möte.  Micke/SM2OAN

IMG_20190414_101301SM5BVV

Kiwi SDR mottagare

Jag har satt upp en Kiwi SDR-mottagare som är öppen att lyssna på för vem som helst. I nu läget kan fyra lyssna samtidigt. Mottagaren sitter nu mitt i Kalix och har rätt hög brusnivå, men vi har en ide om att flytta den till ett ställe utanför Kalix där vi tror det är väldigt tyst. Detta när det medges av vädret. Mottagaren finns på kiwisdr.sk2hg.se:8073 På sdr.hu kommer man åt över 400 st andra Kiwi SDR-mottagare runt om i världen

micke/sm2oan

SSA Distrikt-2 möte genomfört i Luleå

IMG_20190323_105752Ett 20-tal Radioamatörer från Umeå, Skellefteå, Piteå, Luleå och Kalix samlades idag för SSA distrikt-2 möte i FRO-lokalen i Luleå. DL-2 SM2UVU Nicke valdes till mötesordförande. Dagordningen avverkades i god ordning, mesta tiden ägnades åt rapporter från klubbarna. alltid intressant att höra vad andra håller på med. Efter att dagordningen avklarats så berättade SM2EKA Rune om framtidsmötet som hölls i Sundsvall i höstas. Nästa distriktsmöte bestämdes till Skellefteå.

Micke/sm2oan

SK2HG Årsmöte 2019 genomfört

klubba_1Ett tjugotal medlemmar slöt upp på Årsmötet som genomfördes i Tisdags i klubblokalen på Rolfsbacken i Kalix. Årmötesförhandlingarna genomfördes snabbt med Ordförande SM2YIP Yngve vid klubban.  Yngve hade dock till valberedningen anmält att han ville kliva av efter 12 år som klubbens ordförande. Det blev därför några förändringar i styrelsen  då den anrika ordförandeklubban (till vänster) överlämnades till undertecknad SM2OAN Micke. SM2Z Anders ersätter SA2APO Håkan som sekreterare och SM2S Kari övertar undertecknads plats som ledamot., i övrigt är styrelsen oförändrad. Vi vill passa på att tacka Yngve för de gångna 12 år på ordförande posten som han skött med bravur. SM2CEW Peter passade på att överlämna en present till Yngve (En bok om Boden Radio) som några av medlemmarna samlat till. Efter den formella delen av mötet intogs Kaffe med Semla och det pratades mycket radio.

Vi från den nya styrelsen får tacka alla som slöt upp på mötet.

gm Micke/SM2OAN

Fotograf: SM2YIP/Ynvge

Aktivitet från ny IOTA EU-192 Kataja/Inakari

Ett gäng med Martti OH2BH i spetsen har i dagarna aktiverat den nya IOTA EU-192. Ön Kataja/Inakari ligger på gränsen mellan Sverige och Finland ca 10 km söder om Haparanda. Man har när detta skrivs kört mer än 8000 QSOn från den lilla stugan. Här finns lite bilder och videor 73 de /micke