Årsmöte ?

sprutaDen här tiden brukar det ju vara dags att fundera på Årsmötet, men i år känns det väl som att vi kanske skall försöka vänta till åtminstone de äldsta har fått vaccinet. Eller tycker ni vi skall köra nått digitalt möte ?

756ProIII går att köra med

IMG_20201215_161053

Anders och Jag var på klubben igår och satte på plats nytt kablage jag gjort i ordning för att kunna köra ProIII an. Man kör via Expert PAt som måste vara igång. Man väljer IN2 på det så kopplas antennsignal till ProIII och antennval sker automatisk. Vill man använda PAt så sätter man det i Operate läge. Lite övrig info kan vara bra att ta med sig oxo innan man börjar köra. 73 de mike

Antennerna omhändertagna

IMG_20200615_192533

Sigvard och jag fällde ned masten och tog reda på rotorn, samt satt tillbaka 2m dipolen och parabolen. 2m yagin antennen sitter där bara som förvaringsplats. Drivelementet behöver lite översyn.  6m antennen går nog ganska enkelt att fixa. Rotorn behöver nya gängor i locket samt ny kulor till lagringen dom hade försvunnit i gräset .

/Micke

6m och 2m antennerna kaputt

IMG_20200614_184729

I stormen förra Söndagen så gick rotorn av och 2m samt 6m antennerna föll i backen. Skruvarna som håller ihop rotorns övre och nedre del gick av. 6m antennen och en av 2m antennerna går nog att repa. Jag och Sigvard var för sig har tagit ned antennerna men vi behöver hjälpas åt att fälla röret innan det regnar in i rotorn som är helt öppen i toppen av röret.  / micke

Tisdag 26/5

Jag åker dit och sätter på kaffepannan, kanske kan vi sitta ute om det kommer några fler, för att behålla distansen. Vädret verkar ju bli lovande.

/micke

Kiwin nu öppen endast för klubbens medlemmar

Uppdatering 20-05-17 Vi provar ha EN mottagare öppen utan login.

På grund av att Kiwin långa tider blockeras av utländska lyssnare som lyssnar på helt tysta frekvenser ser vi inget annat alternativ än att endast tillåta klubbmedlemmar att använda mottagaren. Tråkigt men tyvärr nödvändigt. Maila Micke för lösenord. Då man fyllt i lösenordet en gång så minns webläsaren det och man behöver inte göra det fler gånger. Glöm inte att ange ditt CALL uppe i rutan så så slipper man fundera om det är en legitim användare. Man behöver inte bo i Kalix för att vara medlem i klubben. Vill man ha möjlighet att använda mottagaren så är alla välkomna som medlemmar.

Tisdagsträff 31/3

Det är väl säkrast att vi också ställer Tisdagsträffen den 31/3. Även om inte Corona smittan  riktigt nått Kalix än så är det väl bättre att ta det säkra före det osäkra då det flesta medlemmar får anses tillhöra i Riskgruppen.

Distrikt-2 mötet inställt

DL2 Nikke/SM2UVU meddelar att det till den 4 April planerade Distrikt-2 mötet är inställt pga av corona situationen. Ev. kan ett höstmöte  bli aktuellt istället.