SK2HG representerade på SSA-Årsmöte

SSA:s Årsmöte hölls i helgen i Lindesberg. Den Lokala klubben hade ordnat det hela bra i ortens Gymnasieskola, årsmötesbanketten hölls på Stadshotellet.  På det formella årsmötet deltog ca 65 SSA-medlemmar. SK2HG representerades av Bosse SM2PYN och undertecknad Micke SM2OAN. I övrigt var det nog endast Olle SM2DCU från 2.a distriktet. SM5BVV Morgan valdes till mötesordförande då den genom åren nästan självskrivne mötesordföranden Calle-BF tyvärr hastigt blivit SK under året. Inga kontroversiella punkter avhandlades i år och mötet kunde genomföras i god ordning. Morgan kunde som Calle alltid gjorde avsluta med en liten anekdot.

Jag fick ett antal frågor om ev. Seskarö field day 2019, så det vore väl bra om vi kunde bestämma oss på kommande möte.  Micke/SM2OAN

IMG_20190414_101301SM5BVV

Kiwi SDR mottagare

Jag har satt upp en Kiwi SDR-mottagare som är öppen att lyssna på för vem som helst. I nu läget kan fyra lyssna samtidigt. Mottagaren sitter nu mitt i Kalix och har rätt hög brusnivå, men vi har en ide om att flytta den till ett ställe utanför Kalix där vi tror det är väldigt tyst. Detta när det medges av vädret. Mottagaren finns på kiwisdr.sk2hg.se:8073 På sdr.hu kommer man åt över 400 st andra Kiwi SDR-mottagare runt om i världen

micke/sm2oan

SSA Distrikt-2 möte genomfört i Luleå

IMG_20190323_105752Ett 20-tal Radioamatörer från Umeå, Skellefteå, Piteå, Luleå och Kalix samlades idag för SSA distrikt-2 möte i FRO-lokalen i Luleå. DL-2 SM2UVU Nicke valdes till mötesordförande. Dagordningen avverkades i god ordning, mesta tiden ägnades åt rapporter från klubbarna. alltid intressant att höra vad andra håller på med. Efter att dagordningen avklarats så berättade SM2EKA Rune om framtidsmötet som hölls i Sundsvall i höstas. Nästa distriktsmöte bestämdes till Skellefteå.

Micke/sm2oan

SK2HG Årsmöte 2019 genomfört

klubba_1Ett tjugotal medlemmar slöt upp på Årsmötet som genomfördes i Tisdags i klubblokalen på Rolfsbacken i Kalix. Årmötesförhandlingarna genomfördes snabbt med Ordförande SM2YIP Yngve vid klubban.  Yngve hade dock till valberedningen anmält att han ville kliva av efter 12 år som klubbens ordförande. Det blev därför några förändringar i styrelsen  då den anrika ordförandeklubban (till vänster) överlämnades till undertecknad SM2OAN Micke. SM2Z Anders ersätter SA2APO Håkan som sekreterare och SM2S Kari övertar undertecknads plats som ledamot., i övrigt är styrelsen oförändrad. Vi vill passa på att tacka Yngve för de gångna 12 år på ordförande posten som han skött med bravur. SM2CEW Peter passade på att överlämna en present till Yngve (En bok om Boden Radio) som några av medlemmarna samlat till. Efter den formella delen av mötet intogs Kaffe med Semla och det pratades mycket radio.

Vi från den nya styrelsen får tacka alla som slöt upp på mötet.

gm Micke/SM2OAN

Fotograf: SM2YIP/Ynvge

Aktivitet från ny IOTA EU-192 Kataja/Inakari

Ett gäng med Martti OH2BH i spetsen har i dagarna aktiverat den nya IOTA EU-192. Ön Kataja/Inakari ligger på gränsen mellan Sverige och Finland ca 10 km söder om Haparanda. Man har när detta skrivs kört mer än 8000 QSOn från den lilla stugan. Här finns lite bilder och videor 73 de /micke

Ny UPS på Raggdynan

upsPrecis innan snön kom var jag och Anders/SM2Z upp på Raggdynan och monterade en ny UPS. Den skall klara kortare strömavbrott (ca 20 min) och förhoppningsvis skona utrustningen lite. Det går även att koppla på större batterier om man vill klara längre strömavbrott. Micke/sm2oan

Ny DMR repeater QRV i Piteå

IMG_20181005_094429bJag har hjälpt Piteborna med de sista justeringarna för att få igång en DMR-repeater. SM2JQV Bosse har hämtat repeatern och den är nu driftsatt på Vallsberget. Repeatern är baserade på 2 st Motorola GM350 och MMDVM från Repeaterbuilder, samt Raspberry Pi med Pi-Star. Frekvens kommer att bli 434.850 MHz – 2 MHz skift. Filtren var av den typ som kräver modifieringar för att gå på våra frekvenser och med 2 MHz duplexavstånd. Det är ganska enkelt men lite mekarbete att borra bort nitar, nita om osv. Man parallellkoppar en 4.7 pF Silver Mica kondensator med befintlig trimkondensator i de två burkarna som har passbandet på den lägre frekvensen.

73 de micke/sm2oan

Äntligen en mobil DMR duobandare med delat montage

cd800d-1
Äntligen en mobil duobands DMR med delat montage så att den går att montera i en vanlig personbil. Det är en CS800D från Connect systems i USA. Det tog 5 minuter att montera, den 8-poliga modularkabeln mellan radio och panel hade jag redan på plats från gamla Kenwooden.

Jag tog hem 10 st ,

73 de micke