Säsongsavslutning med Luciafika tisdag 12/12

Välkomna

/Styrelsen

Uppdaterad:

Dåligt väder gjorde att vi var 5 st som fick dela på allt fika.
/Micke

SK2DR DMR igång på Sinksundsberget

sk2dr-dmr

Bert och Calle har varit upp med den nya repeatern på Sinksundsberget. Den är på samma frekvens som D-star repeatern var på dvs 434.900 MHz (-2 MHz skift) Repeatern går i dual mode DMR och D-Star.  D-star funkar precis som tidigare men dom delar ju på frekvensensen så används DMR så funkar inte D-Star och tvärtom. Repeatern är ansluten till Brandmeister och DSC-010F via AMPRnet.  Talgrupp 8 är direkt kopplad till repeatrarna i Kalix och Kiruna. Dashboard för SK2DR finns på 44.140.73.54. Repeatersidan är uppdaterad med lite mer info.

Månadsmöte November

Månadsmötet ägnades till stor del av att prata DMR, Jag hade med och kopplade upp DMR repeatern (SK2DR) som skall installeras på Sinksundsberget Luleå. Vi tittade på hur Brandmeister funkar med statiska och dynamiska talgrupper. Vi tittade på Pi-Star dashboarden för repeatern samt hur man lägger upp programmeringen av TYT- radiona. I övrigt blev det vanligt radiosnack, QSL-utdelning samt gott fika.

Vi kommer att avsluta året med Lucia träff den 12 december då det vankas Saffransbulla och pepparkakor.

Nu är DMR-Repeatern i luften

DMR-repeatern är nu igång på Raggdynan. D-star funkar precis som förrut. Men om DMR är i gång så funkar inte D-star just då och tvärt om. Dashboard för repeatern här-> Dashboard för Brandmeister finns här-> där man kan se vilka talgrupper som är kopplade till DMR-repeatern. Kör hårt nu, det är mycket trafik. På repeatersidan här -> finns lite mer info samt bilder från bygget. På nästa månadsmöte skall jag försöka informera mer om hur DMR-repeatern fungerar.   /micke

RGD-DMR-1

Repeatrar säkrade för DMR i Luleå och Kalix

TaitFick tag i 2 st Tait TB7100 Repeatrar, det är moderna 40W stationer gjorda för 100% duty cycle. Kommer att bli perfekt för DMR/D-star. Väntar dock på fler MMDVM-kort för att kunna få dem färdiga. En tillfällig DMR-repeater går lokalt här i Kalix på 434.9875 MHz ( -2 Mhz shift) om någon vill testa.  /micke

Månadsmöte September

SK2hg 170924d

Vi hade ett trevligt möte med besökare från både Luleå och Boden. Jag pratade lite DMR sedan slog vi på 2m och det var en fin Tropo öppning mot sydost och Peter körde RN3F i Moskva på 2m (klicka på bilden eller länken för att se filmen).

Foto: SM2FOB

DMR/D-STAR repeater på gång

dmr-1Jag har börjat sätta ihop en kombinerad DMR och D-star repeater. Tänkte den skulle ersätta D-star Repeatern på Raggdynan. Jag tror att DMR kommer att ta död på D-star eftersom ljudkvaliteten är att jämföra med FM och framför allt radiostationerna är extremt billiga. Man kan köpa såna här TYT- DM380 för ca 700  kr/st. DMR har två timeslots så man kan köra 2 samtidiga QSOn över repeatern om man vill, tex ett lokal QSO och ett via nån större talgrupp. Jag tar med mig stationerna på tisdag så får ni höra. Väntar bara på 2 st Motorola GM 340 som jag tänkte använda som TX resp. RX i repeatern.       /micke

Seskarö field day genomförd

IMG_9283eDen elfte Seskarö Fieldday genomfördes i helgen, Ett 70-tal besökare passerade under helgen, och 54 personer deltog i middagen på Lördagen. Lite kallare väder än vi är van vid sen tidigare pga hårda nordostvindar. Vi tackar besökare från hela Sverige, Finland och Norge samt sponsorer och andra som gjort helgen till det den varit.  (Klicka på bilden ovan för att få en större bild). Mer bilder kommer efterhand.

En grå huvtröja hittades i Radiohyddan, undertecknad har tagit reda på den.

73 de Kalix Radioklubb genom sm2oan/micke

Mer bilder

Seskarö Field Day 2017 – Dags att anmäla sig

Kalix Radioklubb SK2HG inbjuder härmed radioamatörer och intresserade till Seskarö Fieldday Fredag 04 Aug t.o.m Söndag 06 Aug 2017.lagergarden

För elfte året anordnar vi åter ‘Field-day’ på det natursköna Seskarö, där vi hyr Kyrkans lägergård med samlingslokaler stort kök och matsal. Vi har tillgång till ett 60-tal sängplatser i olika form som t.ex. 7 st. 4-bädds stugor, några 2-bädds rum samt mera logementlikt boende. Sängplatserna fördelar vi så rättvist vi kan och eftersom en del kommer med husbil eller husvagn brukar boendet fungera bra. Vi umgås, kör radio ,lyssnar på föredrag och äter gott. På Lördagskvällen äter vi en gemensam middag, I övrigt finns hamburgare, kaffe och dryck att köpa. Har ni nått ni vill sälja så ta med det också till vår bakluckeloppis som det ibland kallas.
Vi disponerar anläggningen från kl. 12.00 på fredagen till 12.00 på Söndagen.
Inlotsning sker på R5 och R3 samt 3725 kHz glöm ej att programmera in subtonesändning 107.2 Hz i din mobilrigg innan du åker så du kan komma in på repeatrarna som nu alla har subtonesquelch.

dx_supply

Huvudsponsor: Dx-Supply.
Vi kommer att ha en Flex-6300 med Maestro Manöverpanel uppkopplad för den som vill prova köra.

Mer info om priser och hur man anmäler sig finns här ===>

/Styrelsen

Vill påminna om klubbens KT34XA som är till salu, Om någon är intresserad att köpa den så hör av  er så kan vi ta den till seskarö.KT34XA