Kiwi


kiwi-sdrKalix Radioklubb SK2HG har en Kiwi SDR mottagare placerad på Siknäsfortet ca 25 km väster om Kalix. Det är i princip helt störningsfritt på platsen så mottagaren fungerar mycket bra. Antenn är en Militär bredbandsantenn 264, allmänt kallad ”Hängmatta”. Mottagaren kan hantera 4 st samtidiga lyssnare. I första hand är mottagaren givetvis tänkt för klubbens medlemmar men den är idag öppen för alla.

 

NYTT! En mottagare är öppen för alla, Övriga 3 mottagare begränsas till klubbens medlemmar. Ni som är medlemmar maila Micke för password.  Detta har blivit nödvändigt då mottagaren ofta blockeras av utländska tillsynes nonsenslyssnare.

Du som använder mottagaren flitigt utgår vi ifrån att också betalar medlemsavgift.
Man behöver inte bo i Kalix för att vara medlem i klubben. Vill man ha möjlighet att använda mottagaren så är alla välkomna som medlemmar. Medlemsavgift till klubben 150:-/ år betalas till Plusgiro 43 23 30-9. (Glöm Ej att ange Namn och ev. Signal)

Länk till mottagaren kiwisdr.sk2hg.se:8073 ange din signal då du ansluter.

Det finns över 500 st kiwi mottagare runt om i världen som man kan använda på sdr.hu

Siknäsfortet var en del av Siknäsbatteriet som bestod av ett antal fasta anläggningar med 15,2 cm kanoner nedsprängda i flera berg på Siknäshalvön. Batteriet var en av Kalix-linjens viktigaste försvarsanläggningar som skulle skydda Töre hamn och E4 mot framryckning västerut. Varje anläggning var byggd för att klara sig själv under lång tid. Endast en anläggning  finns bevarad som besöksfort ( mer info www.siknasfortet.se => )