D-Star Repeater i Kalix ?

Jag  har beställt ett DVRPTR-v1 kort som tillsammans med ett Raspberry Pi kort skall kunna kopplas till 70 cm Repeatern vi har på Raggdynan för att konvertera denna till en D-Star Repeater. Anders SM2Z har experimenterat med dessa kort och fått igång en fungerande sk. Hotspot. En Hotspot är en simplex version av en repeater, men det visar ändå att det fungerar utan att köpa färdiga repeatrar vilka kostar skjortan. Det roliga med D-star är ju att man förrutom vanlig repeatertrafik kan koppla upp sig mot hela världen med bibehållen ljudkvalitet (inget echolink här inte). Räckvidden är ju bra på den analoga 70-repeatern och den blir inte sämre digital. Ni som är intresserade kommer att kunna köra den från Luleå, Boden området och kanske tom Piteå, prova på 434.750 MHz (-2.0 skift) så får ni se. Så håll ögonen efter D-star apparater på DX-Radio, Jag köpte själv en ICOM ID-E31 för 1500:- så de behöver inte vara så dyra. På www.tekniksnack.se kan man läsa mer om hur det funkar. / micke