Uppdatering av RU5 i Centrala Kalix

RU5an i Kalix har fått en liten uppfräschning. Den har nu motsvarande styrkort som de övriga repeatrarna haft i många år, så den låter nu precis som de andra. RU5an är också kopplad till Kalix linjen, så öppnar man med 1750Hz eller DTMF * så öppnar alla repeatrarna i vanlig ordning. Vill man köra bara RU5 så öppnar man med DTMF 7. En viktig NYHET är att jag också infört subtone squelch enligt IARUs rekommendationer. Så för att köra måste man programmera sin radio så att den sänder 107.2 Hz subtone. En fördel med subtone är att repeatern blir i princip okänslig för störningar. Jag kommer att införa det på Seskarö R3 också så vi slipper tjuvöppningarna därifrån, och på R6an som skall upp i Överkalix, Sedan så får vi se hur vi gör med de andra.

RU5an har mycket bra handstationstäckning i Kalix, hoppas ni kommer att ha nytta av den.

Någon hade tyckt att vårt maströr passade bra att sätta upp  länkantenner på så jag gjorde en liten förlängare så att 70 cm antennen inte skyms av länkantennerna

/micke